Zalige Zondag – Wetenschappers aan het woord; Flexwerken: welvaartsbrenger of sociale armoe?

Zondag 06 mei

Het Wetenschapshuis in De Theaterloods te Radio Kootwijk brengt een spraakmakend programma over de kansen en bedreigingen van flexwerken met inspiratiecolleges van drie boeiende wetenschappers, afgewisseld met bijdragen van kunstenaars. Ingrediënten voor een veelzijdig programma, gevoed door wetenschap, kunst en een goed gesprek. Wat is voor jou werkelijk van waarde?

Flexwerken is populairder dan ooit tevoren. Zo'n veertig procent van de Nederlanders werkt inmiddels als freelancer, zelfstandige of bijvoorbeeld als uitzendkracht. Ook de combinatiebaan komt op: mensen die naast hun baan een tweede baan hebben, of een eigen bedrijf. Bedrijven in de zogenaamde platformeconomie, zoals Uber en Deliveroo, bieden mensen vrijheid bij het invullen van hun eigen werktijden. Gaan we met deze ontwikkeling naar een ideale toekomst, of levert het vooral nadelen op zoals stress, een onzeker inkomen en vereenzaming? Ofwel: past flexwerk wel bij de mens?

Om deze vragen te beantwoorden, heeft het Wetenschapshuis drie wetenschappers uitgenodigd: Prof. Dr. Bas ter Weel, Dr. Fabian Dekker en Prof. Dr. Aukje Nauta. Zij laten hun licht schijnen op de economie, de sociologie en de psychologie van de flexibilisering. Theatermaker Ramses Graus, Walter Supèr en filmmaker Bart Verhoeven slaan hun kunstzinnige handen ineen voor een eigenzinnige verdieping op het thema. Kunst ontmoet wetenschap in het Wetenschapshuis.

Kortom: een inspirerend programma dat je tijdens een Zalige Zondag doet onderdompelen in de wereld van flexwerken.Video interview met prof. dr. Bas ter Weel

door Aukje NautaLezing door Dr. Fabian Dekker
Lezing door prof. dr. Aukje Nauta


For a better experience, certain features of javascript area required. Currently you either do not have these features, or you do not have them enabled. Despite this, you can still purchase your tickets, using 2 simple steps.

STEP 1: Below, enter the number of tickets you wish to purchase, then click Reserve Tickets.

STEP 2: Finally, once you have successfully Reserved your Tickets, click Proceed to Cart to complete your order.

STAP 1: Hoeveel tickets?

Currently, there are 141 "Zalige Zondag voorstelling" (15) available for purchase.
Het Wetenschapshuis in De Theaterloods te Radio Kootwijk brengt een spraakmakend programma over de kansen en bedreigingen van flexwerken met inspiratiecolleges van drie boeiende wetenschappers, afgewisseld met bijdragen van kunstenaars. Ingrediënten voor een veelzijdig programma, gevoed door wetenschap, kunst en een goed gesprek. Wat is voor jou werkelijk van waarde? Flexwerken is populairder dan ooit tevoren. Zo'n veertig procent van de Nederlanders werkt inmiddels als freelancer, zelfstandige of bijvoorbeeld als uitzendkracht. Ook de combinatiebaan komt op: mensen die naast hun baan een tweede baan hebben, of een eigen bedrijf. Bedrijven in de zogenaamde platformeconomie, zoals Uber en Deliveroo, bieden mensen vrijheid bij het invullen van hun eigen werktijden. Gaan we met deze ontwikkeling naar een ideale toekomst, of levert het vooral nadelen op zoals stress, een onzeker inkomen en vereenzaming? Ofwel: past flexwerk wel bij de mens? Om deze vragen te beantwoorden, heeft het Wetenschapshuis drie wetenschappers uitgenodigd: Prof. Dr. Bas ter Weel, Dr. Fabian Dekker en Prof. Dr. Aukje Nauta. Zij laten hun licht schijnen op de economie, de sociologie en de psychologie van de flexibilisering. Theatermaker Ramses Graus, Walter Supèr en filmmaker Bart Verhoeven slaan hun kunstzinnige handen ineen voor een eigenzinnige verdieping op het thema. Kunst ontmoet wetenschap in het Wetenschapshuis. Kortom: een inspirerend programma dat je tijdens een Zalige Zondag doet onderdompelen in de wereld van flexwerken.

Video interview met prof. dr. Bas ter Weel

door Aukje Nauta

Lezing door Dr. Fabian Dekker

Lezing door prof. dr. Aukje Nauta

Arrangementen en service bij deze voorstelling
Product
Aantal
Prijs
lunchen in de natuur

Lunch

(H)eerlijk lunch buffet met diverse biologische broodjes, afwisselende soepen of salades en diverse soorten sapjes.
€ 14,50
Jeugdprogramma in De Theaterloods

Jeugdprogramma

Terwijl de ouders de voorstelling bezoeken gaan de kinderen op pad met theatermaakster Laila Joosting Bunk.
€ 10

Theater taxi

Een taxirit van Apeldoorn CS naar De Theaterloods in Radio Kootwijk en weer terug.
€ 7,50
Jeugd lunch De Theaterloods

Jeugd lunch

Kinderen t/m 12 jaar lunchen voor de helft van de prijs!
€ 7,25