Try-out Julika Marijn ‘Uit Verdriet Geboren’ 11 oktober 20.00 uur

Woensdag 11 oktober

Een persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller. Op 11 oktober om 20.00 uur speelt Julika Marijn een Try-out van 'Uit verdriet Geboren' in De Theaterloods.

Powervrouw

Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een powervrouw avant la lettre die als een van de eersten veelvuldig werk kocht van Van Gogh, Mondriaan en Van der Leck. Met haar bijzondere collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum en van dit museum kreeg Julika - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met 3400 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Levensvragen

Vertellend, spelend en zingend gaat Julika op zoek naar de bevlogen, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde ze haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Julika laat Helene zélf aan het woord en terwijl ze haar portret schetst, houdt ze ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Over Julika Marijn

Julika Marijn maakte na haar afstuderen aan de Kleinkunstacademie voorstellingen gebaseerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum, het leven van Maria Magdalena en Lady Di. Allemaal eigenzinnige vrouwen uit de geschiedenis die door Marijn ijzersterk werden neergezet. Het fascinerende levensverhaal van Helene Kröller-Müller werpt een nieuw licht op nalatenschap en het kijken naar kunst.

Julika Marijn en haar Try-out zien? Woensdag 11 oktober is ze te zien in De Theaterloods, om 20.00 uur. Bestel kaarten:

We are sorry. Online registration for this event has closed.

Arrangementen en service bij deze voorstelling
Product
Aantal
Prijs